Royal Greenhouses

Royal greenhouses - Studioacco.be
Royal greenhouses - Studioacco.be
Royal greenhouses - Studioacco.be
Royal greenhouses - Studioacco.be
Royal greenhouses  Studioacco.be

Een stijlvolle afsluiter voor mijn #30dagenmeergroen uitdaging. Een bezoek aan de Koninklijke Serres. Alhoewel het pijpestelen regende en er veel te veel ongeduldige oudjes in de zondagnamiddag-rij stonden, was het fijn te neuzen in deze royale achtertuin.

Nadien wou ik onze tuin al onmiddellijk voorzien van teveel palmbomen en exotische varens. Ons zakdoek-grote-stadstuintje is het er niet mee eens, de bloemenman trouwens ook niet, jammer.

Ik had een mooie reportage kunnen maken van elk hoekje en kantje van de Koninklijke Serres. Talloze lieve kleurrijke bloemetjes om te fotograferen... Maar ik heb van de gelegenheid gebruik gemaakt om mijn nieuwe minnaar ( ja, mijn bloemenman zal het kunnen beamen ) uit te testen. Sinds kort hangt hier eindelijk een fatsoenlijk fotografisch speelgoedje rond mijn nek. En sorry voor de Canon-believers, maar het is een Nikon geworden. Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat er nog steeds meer wordt geknoeid en gewist dan dat het resultaat me direct bevalt.

Maar de nieuwe minnaar weet me zo nu en dan toch wel eens te verrassen. Zo van aha, dat had ik met m'n telefoontje vast niet gekunnen. Mijn huisgenoten bekijken dit tafereel met vreemde ogen. Mama, ga je weer wat fotootjes maken? JolieJackie gaat tegenwoordig zelfs al imiteren, ze maakt een stilleven met haar poppen, neemt vakkundig een foto, 'alsof', schuift wat rokjes en popjes heen en weer en doet het nog eens opnieuw. Ook onze buren aanschouwen hun buurvrouw met vreemde ogen. Onlangs nog bleef onze overbuur wel erg lang uit z'n keukenraam staren. Wat is die vrouw in godsnaam van plan met haar camera in haar tuin? En waarom gaat ze bijna op haar buik in het gras liggen om haar plantenbakken te fotograferen? En waarom moet die gieter zo nodig elke 5 minuten 2 cm opschuiven? 

Wat betreft m'n fotografisch kunsten is er nog wat werk aan de winkel. Oefening baart kunst, hopelijk voldoen m'n amateur-kiekjes voor jullie kritisch oog?

Beelden Caroline