a room for Funky Felix

Onze kleinste held is ondertussen de nachtvoedingen ontgroeid, halleluja ! Tijd voor zijn eigen plekje. Na mij opleiding tot 'kleuradviseur' van vorig jaar - en ja hoor ik ben geslaagd, weliswaar met een bevalling ertussendoor - tijd om de theorie om te zetten in de praktijk. Een stoere kleine heldenkamer moest het worden, met onze gebruikelijke eclectische huismix van sober, clean en vintage, funky.

Bij de geboorte van Funky Felix kreeg ik een mooi rood autootje cadeau, en dat werd mijn inspiratie voor een boys-room in rood, wit en zwart. Het smalle kamertje kreeg een crème-kleurige basistint aangemeten in mijn favoriete RAL 9001. Een prachtige warme crème tint zonder teveel, roos of oranje. Om de kamer wat breder te doen lijken, werd het plafond optisch naar beneden gehaald, door de witte plafondkleur 10 cm op de muur te laten doorlopen. Alle plinten in ons huis zijn op maat gemaakt uit watervaste groene MDF, zodat we deze kunnen mee schilderen in de kleur van de muur. Dit ook weer om de ruimte optisch groter te doen lijken en het oogt ook strakker. Eén wand werd halfhoog beschilderd met schoolbordverf in zwart RAL 9004. Een rode cirkel rond het lichtpunt, in NCS S 0585-Y80R werd de eyecatcher. Op onze zwart gebeitste houten vloeren kwam een rond rood tapijt van Ikea. Met een crème-kleurige schommelstoel RAR van Eames. Het kastje is een DIY-project. Dit oude bruine houten bureaukastje kreeg een fris laagje witte verf. De poten werden rood geverfd zoals de plafond-eyecatcher. Binnenin kwam het behang Half Moon van Ferm Living, met zwart-wit patroon. Boven het bed hangt een plankje van Ikea, met een eigen collectie giraffen en kaartjes. Felix's naam kreeg dezelfde pittige rode pimpkleur. Beddengoed komt van Zarahome. Alle andere stoffen, gordijnen en dekens zijn made by mamie.