xmas tablescape

Gedekte tafels, ik hou ervan! Liefst met alles erop en eraan. Ik kan er gemakkelijk een uur, of 2, of langer mee bezig zijn... mja een beetje een freak wat betreft tafeldekken! Dit jaar ga ik voor wit en zilver.

Tijdens mijn studie interieur-decoratie in Londen heb ik een echte fascinatie voor stoffen gekregen. De prachtige stof die mijn tafel kleedt, is een vondst uit een West-Vlaams stoffenpaleis. Ik was onmiddellijk head-over-heels voor deze échte Chanel.

En uiteraard, op een feesttafel horen bloemen, hoe zou ik er zonder kunnen ?
Hier heb ik gekozen voor Amaryllis. Niet echt één van mijn favorieten, maar op deze manier hou ik er wel van. Koop de Amaryllissen ruim op voorhand, laat ze goed opkomen en snij de open knoppen net boven de steel af. Hier heb ik ze in eenvoudige waterglazen van Ikea gezet. Hier en daar een takje zilver Asparagus, en that's it !

Het servies van Tsé Tsé uit Paris is hier al jaren ons dagdagelijks huisservies. Alle stukken hebben onregelmatige contouren en worden met de hand gemaakt, van bord tot kopje, van kom tot schotel. Voor de feesttafel heb ik een paar stukken afgewerkt met Platina aan de buitenkant gebruikt. Het geeft een prachtige schittering in combinatie de t-lichten. En deze zijn ( hoe-kan-het-ook-anders ) mijn absolute favorieten van Patrick Sibille. Ook met de hand gemaakt porselein uit Frankrijk. De glazen zijn van Henry Dean, de waterglazen van Ikea.

Zo aan tafel !