oh Denneboom, oh Denneboom

Wat zijn U takken wonderschoon! Stiekem jaloers op mijn international-instagram-friends, die hun groene vriend in een besneeuwd landschap kunnen gaan uitzoeken. Tja een echte kerstboom, niets kan concurreren met de geur van een echt groen exemplaar in huis. Maar ik geef het toe, niet iedereen heeft er de ruimte voor. Of we willen al wel eens wat anders in huis.

Een verloren zondag ( die zijn schaars, maar toch zalig als er zo nu en dan toch weer eens eentje passeert ) en een DIY-projectje zorgde voor een leuke alternatieve kerstboom. Bij deze, haal je laarzen, sjaal en muts van de kapstok. Maak een fijne wandeling in het bos, sprokkel wat takken en ga aan de slag. Met deze eenvoudige DIY heb je in geen tijd een funky alternatief exemplaar in huis met kerst.

Aan de slag:

Verzaag de takken van klein naar groot, bevestig deze op een dikke verticale tak. Wikkel kerstlampjes rond de takken. Nagel er voldoende nageltjes in voor het ophangen van de pegels. Haal de witte spuitbus boven, en spuit de boom van boven uit. Gebruik matte spuitverf voor een natuurlijk effect. Terwijl de verf nog nat is, strooi er wat nepsneeuw over en eventueel glitters if you like! Als alles goed droog is, zet dan de boom stevig vast in een pot. Ik gebruik hiervoor vaak natte klei. Je kan de boom goed rechtzetten, eens alles goed staat droogt de klei uit en staat het geheel vast. En klaar! Nu versieren maar....

Jolie Jackie was in elk geval niet te houden, toen de doos met ballen van onder het stof werd gehaald.

Zo en nu genieten maar ! Volgende week gaan we de feesttafel dekken, één van mijn favoriete to do's tijdens de feestendagen.