yellow-vibe

16112014 1964.JPG

Ja, ik geef het toe ik heb iets met geel. Jawel hoor geel - inderdaad een meer foute kleur kan ik niet bedenken. But I like yellow! Van mosterdgeel, tot fluo-geel, van Ikea-geel tot pastel-fifties-geel, als het maar geel is. Na een aantal vruchteloze pogingen om toch maar overstag te gaan voor de prachtige Scandinavische zwart-wit interieur-look, moet ik toegeven dat ik echt kleur nodig heb in huis. Gemakkelijk nee hoor, in tegendeel, ik kan er weken op zoek naar zijn dé juiste kleur, dé perfecte tint. En het hoeft echt niet altijd schreeuwerig kleurrijk te zijn of  zogenaamd trendy, aagggrrrr wat een gruwelijk woord trouwens, 'trendy', het moet gewoon goed zijn.

Zo ook tijdens mijn zoektocht naar de perfecte kleur voor de woonkamer. Na maanden te hebben gekeken op wit gepleisterde muren, moest er dringend wat aan gedaan worden. Ook al had ik gezworen even alle verbouwplannen ter zijde te leggen na 2 verhuizen, een stevige renovatie en ergens daartussen ook nog een opgroeiende peuter-puber, toch begon het al snel weer te kriebelen. Een cursus kleuradviseur wakkerde het alleen nog maar meer aan. Gewapend met de NCS-kleurenwaaier, een Pinterest Perfect-Yellow-Bord en een zesde zintuig ergens tussen de oren voor één bepaalde kleurtoon, ging ik op zoek. Mijn bloemenman stalkend met zowat elke versie van geel die eventueel in aanmerking kwam, hopende hem te kunnen overtuigen mee te gaan in mijn Yellow-vibe. Daarenboven heb ik ook een fascinatie voor 'vuile' kleuren, ja op één of andere manier hou ik van kleuren met een hoek af, kleuren die een beetje dirty zijn.

Rekening houdende met het feit dat we in volledig zuid-georiënteerde woning wonen. En ik dus niet elke avond op het strand van de Bahama's wil liggen of een zonnebril nodig heb om tv te kijken. Is het uiteindelijk een volle warme toon geworden, met jawel een dirty kantje aan. Zeker niet teveel oranje erin of te soft pastel. Het geel NCS S 2060-Y10R is krachtig geworden maar niet overdadig. Om te compenseren hebben we derest van de woonkamer een sober fluweel licht-grijs NCS S 1002-Y aangemeten.

Aan de overzijde van de gele muur heb ik een aantal gele details laten terugkomen. Dit zorgt voor herhaling en rust in de ruimte. En ja, als mijn Yellow-vibe over is, dan halen we de verfpotten gewoon nog eens boven. Niets zo fijn als op zoek gaan naar leuke spullen om onze woonkamer een make-over te geven.

vintage laag meubel Kapaza.be - sofa Passe Partout - kussens Made by mamie - plaids Made by Mamie